0325-781 00 info@latnet.se

Förbundet Lettland-Sverige

En självständig, oavhängig organisation

Det var år 1989 som tiotal letter, intresserade av svensk kultur, samlades och återuppväckte Förbundet Lettland – Sverige till ett nytt liv. I dag omfattar Förbundet Lettland – Sverige 150 medlemmar.

 

Om förbundet

Förbundet Lettland-Sverige är självständig, oavhängig organisation mellan Lettland och Sverige inom kultur, ekonomi, och andra områden. Varje år organiserar förbundet språkkurser och möten med svenska specialister. Man hjälper även till med att arrangera olika seminarier och konferenser. I regel deltar också de svenska specialister som är verksamma i Riga.

Under några år har förbundets traditioner utvecklats. Den 30 april varje år samlas man för att fira Valborgsmässoafton, tillsammans 13 december inväntas Lucia, ljusets symbol, och man samlas också den 6 juni. Även Svenska Klubben har grundats redan 1994 och sammanträden har börjat äga rum. Lettlands landsbygd och städer bevarar många minnesmärken från förflutna tider. Med tanke på detta har man börjat med utflykter till Lettlands ”svenska” orter.

1994 börjades en vacker tradition – svenska visdagar. I år organiseras svenska kulturdagar i Riga, Valmiera och Cesis.
Både unga och gamla deltar i Förbundets verksamhet, såväl studerande som personer som arbetar inom kulturlivet. Förbundet är öppet för alla som är intresserade av svensk kultur samt av Lettlands och Sveriges nuvarande förbindelse.

Kontakt: Ordförande Lauris Žubulis mobiltelefon: +371 2644 2072